1

Konu: CursorSetProp ("buffering",5)

dosyaları use la açtıktan sonra buffer ını CursorSetProp ("buffering",5) yapıyorum.

insert,update,delete yapmayacağım table ları CursorSetProp ("buffering",5) yapmadan kullansam,
hız performansı sağlar mı?

2

Re: CursorSetProp ("buffering",5)

erdalyalcın,okumak amacı ile açtığın bir dosyanın bufferini 5 yapmana gerek yokki.ayrıca hızda da performans sağladığını hiç duymadım.zannetmiyorum..

En büyük sermaye nakit,nakit sermaye vakittir...

3

Re: CursorSetProp ("buffering",5)

Neyzen e katiliyorum Erdal,
okumak icin actigin dosyada buffer in performansta etkili olmasinin soz konusu olacagini sanmiyorum ,
ancak acip bilgi okumak ve arama yaparken aradigin alanin indexli olmasi veriye ulasma hizini etkiler,
buffer sadece dosyanin bir kopyasini bellek te sana sunuyor taki sen tableupdate() ile yaptigin degisiklikleri asil tabloya gonderene kadar...

http://www.soykansoft.com/images/twitter.jpghttp://www.soykansoft.com/images/wp.jpg

4

Re: CursorSetProp ("buffering",5)

Merhaba
Soykan eger senin dediğin gibi fox bellekteki veriyi okuyor ise bellekten erişim her zaman diskten hızlı olduguna göre bu veriye ulaşım performansı saglamazmı ne dersin?
Sevgilerimle forumu özlemişim.
(Soykana telefonun cevap vermiyor.)

5

Re: CursorSetProp ("buffering",5)

Ayzek yazdı:

Merhaba
Soykan eger senin dediğin gibi fox bellekteki veriyi okuyor ise bellekten erişim her zaman diskten hızlı olduguna göre bu veriye ulaşım performansı saglamazmı ne dersin?
Sevgilerimle forumu özlemişim.
(Soykana telefonun cevap vermiyor.)


bellekte demek yanlis oldu biraz , bir kopyasini acip kullandiriyor demek daha dogru olacak sad

avea ve vodafone kullaniyorum smile tcell i artik ekonomik bulmuyorum ....numaralarimi sana sms aticam

bu arada ozlettin kendini gorusemiyoruz eskisi gibi :-)

http://www.soykansoft.com/images/twitter.jpghttp://www.soykansoft.com/images/wp.jpg

6

Re: CursorSetProp ("buffering",5)

benimde kuşkulu olduğum konu bu, tecrübe eden ve yaşayan arkadaş varsa paylaşması için sordum.
ben soykana katılmıyorum performans konusunda. ama tecrübe etmedim. sadece mantık yürütüyorum.
buffer da eğer fox dosyanın bir kopyasını çıkarıyorsa, bunun için önce dosyanın structure nu inceleyip, boş dosya oluşturup, içinide dosyadaki kayıtlarla dolduruyordur ve bunuda bir yerde tutması lazım, diskte yada ramde
işte bu aşamaları yapmasının kullanıcının hız performansına etkisinin olmaması imkansızdır. bana göre.

ben sadece mevcut cpu hızları göz önünde bulundurulduğunda hissedilir yavaşlamamı onu merak ediyorum. yoksa fox un buffersız bir dosyayla yaptığı işlem sayısı ile bufferlı bir dosya ya yaptığı işlem sayısı aynı olamaz.

7

Re: CursorSetProp ("buffering",5)

Bu konuda benim de bir sıkıntım vardı, buffer (5) kullanınca update işlemim hızlandı.
Emin olmak için soruyorum : Tableupdate komutunu kullanmazsam yaptığım değişiklikler kaydedilmiyor değil mi ?
Yani
=CURSORSETPROP("Buffering", 5, "test")
INSERT
UPDATE
DELETE
.....
sonunda kaydedilmesi için TABLEUPDATE veya kaydedilmemesi için TABLEREVERT kullanılması şart mıdır ?
Teşekkürler.


soykanozcelik yazdı:

Neyzen e katiliyorum Erdal,
okumak icin actigin dosyada buffer in performansta etkili olmasinin soz konusu olacagini sanmiyorum ,
ancak acip bilgi okumak ve arama yaparken aradigin alanin indexli olmasi veriye ulasma hizini etkiler,
buffer sadece dosyanin bir kopyasini bellek te sana sunuyor taki sen tableupdate() ile yaptigin degisiklikleri asil tabloya gonderene kadar...

8

Re: CursorSetProp ("buffering",5)

evet sart

http://www.soykansoft.com/images/twitter.jpghttp://www.soykansoft.com/images/wp.jpg

9

Re: CursorSetProp ("buffering",5)

Evet Soykan hocam, 1-2 test de yaptım: illa istiyor.
Teşekkürler.

10

Re: CursorSetProp ("buffering",5)

TableUpdate() guncellemek için şart. TableRevert() şart değil. Dosyayı tableupdate() kullanmadan kapatırsan güncellenmez - tablerevert() yapmışgibi olursun. Ancak cursor tipine göre davranışlar farklı, en iyisi tablerevert() de gerekli imiş gibi kullan.

11

Re: CursorSetProp ("buffering",5)

ben bir kaydın FLUSHdan başlayan TABLEUPDATE() e kadar olan komutlar ile bazen diske yazılmadığını tecrübe edindim.
O nedenle (3 sene öncesine kadar)  recordpointeri SKIP / SKIP -1 / GO TOP ve benzeri komutlar ile oynatıp tekrar bir şekilde doğru yere dönerek zorluyordum.
--
daha sonra SQL dönemi başladı

VFP9 SP2