1

Konu: Date and time picker control

Kullanıcıdan tarih almak için microsoft date and time picker control kullanıyorum. Tarihi alıp kullanırken problem yok. Ancak içine default bir tarih atamak istediğimde başarılı olamıyor. Bunu nasıl yapabilirim. Listelerde ilk tarih olarak (01.01.2006) atamak zorundayım ki kullanıcıya kolaylık olsun. Yada bunun yerine kullanabileceğim ne önerirsiniz.

Şimdiden teşekkürler.

2

Re: Date and time picker control

Gökçe Özçınar yazdı:

Kullanıcıdan tarih almak için microsoft date and time picker control kullanıyorum. Tarihi alıp kullanırken problem yok. Ancak içine default bir tarih atamak istediğimde başarılı olamıyor. Bunu nasıl yapabilirim. Listelerde ilk tarih olarak (01.01.2006) atamak zorundayım ki kullanıcıya kolaylık olsun. Yada bunun yerine kullanabileceğim ne önerirsiniz.

Şimdiden teşekkürler.


Visual Fox Pro
&&  form init

with this
.olecontrol1.object.value = {^2006-01-01}
.refresh()
endwith
http://www.soykansoft.com/images/twitter.jpghttp://www.soykansoft.com/images/wp.jpg

3

Re: Date and time picker control

Visual Fox Pro
thisform.myDatetTimePicker.Object.Value = Datetime(2006,1,1)

4

Re: Date and time picker control

cetinbasoz yazdı:
Visual Fox Pro
thisform.myDatetTimePicker.Object.Value = Datetime(2006,1,1)


benim yazdigimda bir hata yok bildigim kadari ile , yada bu sekilde daha mi dogru oluyor ?

http://www.soykansoft.com/images/twitter.jpghttp://www.soykansoft.com/images/wp.jpg

5

Re: Date and time picker control

Soykan,
Isi garantiye alma meselesi. Datetimepicker value data tipi datetime. Seninki de calisir cunku aradaki cevrim gizleniyor.

6

Re: Date and time picker control

Bu arada dikkat et, DatetimePicker null destekler fakat bos tarih {//} desteklemez.

7

Re: Date and time picker control

Ok smile küçük ayrıntı için teşekkur

http://www.soykansoft.com/images/twitter.jpghttp://www.soykansoft.com/images/wp.jpg

8

Re: Date and time picker control

with this
.olecontrol1.object.value = {^2006-01-01}
.refresh()
endwith

burada olecontrol1 'e tarih yerine null nasıl atayabilirim ? =.null. desteklemiyor

9

Re: Date and time picker control

.null. destekliyor. Sadece destegi acman icin CheckBox = .t. olmali.

10

Re: Date and time picker control

Arkadaşlar bişey öğrenmek istiyorum .
bende microsoft date and time picker control kullanıyorum merak ettiğim bütün bilgisayarlarda bu aktivxin bulunup bulunmadığı. eğer bütün makinalarda yoksa bu nerden indiriliyor veya benim bilgisayarıma nasıl geldi ?

11

Re: Date and time picker control

Heryerde yok. Bircok urunle birlikte gelebiliyor. Seninkini VFP getirmis olabilir.

12

Re: Date and time picker control

Beki hocam ben bunu nasıl dağıtırım... yani benim proğramı birine versem onda microsoft date and time picker yoksa programı nasıl çalıştırtacağım

13

Re: Date and time picker control

windows\system32 içindeki mscomct2.ocx i exe nin bulunduğu klasöre kopyalarsan çalışır.

14

Re: Date and time picker control

Installshield ile dagitimi hazırlarken ilgili merge modulu ekle.
C:\Program Files\Common Files\Merge Modules\mscomct2.msm

15

Re: Date and time picker control

sağol hocam

16

Re: Date and time picker control

Selam
Bir command butonu clicklediğimde (tarih seçilmesi gerektiğini hatırlatması babında)
date and time picker'in otomatik olarak açılmasını sağlayabilirmiyim ?

17 Son düzenleyen, cetinbasoz (19.06.2007 10:48:14)

Re: Date and time picker control

Visual Fox Pro
public oForm

oForm = createobject('myForm')
oForm.show
 
define class myForm as form
  add object dtPicker as olecontrol ;
    with left = 10, top = 10, height = 24, ;
    oleclass = 'MSComCtl2.DtPicker.2'
 
  add object myButton as commandbutton with ;
    left = 200, top = 10, caption = 'Takvim'
 
  procedure myButton.click
    #define WM_LBUTTONDOWN 0x0201
    #define WM_SYSKEYDOWN  0x0104
    #define WM_SYSKEYUP    0x0105
 
    #define VK_MENU 12
    #define VK_DOWN 28
 
    local lnHWND
    declare integer SendMessage in WIN32API ;
      integer hwnd, integer Msg, integer Wparam, integer lparam
 
    lnHwnd = thisform.dtPicker.hwnd
    SendMessage(lnHwnd,WM_LBUTTONDOWN,0,0)
    SendMessage(lnHwnd,WM_SYSKEYDOWN,VK_MENU+VK_DOWN,0)
    SendMessage(lnHwnd,WM_SYSKEYUP,VK_MENU+VK_DOWN,0)
 
  endproc
enddefine


FoxyClasses kullanicilarina not: Yukaridaki kod classes\DateTimeCtrls.vcx'in DtPicker classinin "DropDownCalendar" metod kodu. Dogrudan onu kullanin, orada DLL yuklu mu diye kontrol de var.

18

Re: Date and time picker control

Aradığım buydu. Teşekkürler.

19

Re: Date and time picker control

Arkadaşlar ;
bu date time ı nasıl kontrol edebiliriz.
yani komutla bir gün öne yada bir ay geriye nasıl döndürürüz

20

Re: Date and time picker control

Visual Fox Pro
&& bir gun sonrasi

with thisform
.olecontrol1.object.value + 1
.refresh()
endwith
 
&& bir gun oncesi
with thisform
.olecontrol1.object.value - 1
.refresh()
endwith
http://www.soykansoft.com/images/twitter.jpghttp://www.soykansoft.com/images/wp.jpg

21 Son düzenleyen, avrasya34 (30.10.2007 13:58:22)

Re: Date and time picker control

ThisForm.txtdate.Value=thisform.olecontrol1.object.value + 7 ; 7 saniye ekliyor
bir commandbuttonun clickına yazdığım

with thisform
.olecontrol1.object.value + 7
.refresh()
endwith

syntax hatası veriyor

22

Re: Date and time picker control

olecontrol den ThisForm.txtdate.Value alanina deger gonderiyorsan

ozaman durum baska ben tarih alaninda direkt DTpicker kullandin varsayarak yazdim

ozaman ThisForm.txtdate.Value + 1 ve -1 ilede buton kodlarini halledebilirsin

hata vermesi normal olecontrol1 adinda bir kontrol yoksa hata elbette verecektir.

http://www.soykansoft.com/images/twitter.jpghttp://www.soykansoft.com/images/wp.jpg

23

Re: Date and time picker control

nDay = 1 && +1 gun

ThisForm.txtdate.Value=thisform.olecontrol1.object.value + (m.nDay * 86400)

Not: Datetime ile matematik toplama/cikarma saniye cinsinden.

24

Re: Date and time picker control

çok sağolun hocam. yapmak istediğimi saniye cinsinden yaptım

25

Re: Date and time picker control

benden iki soru..

1. takvimin istediğim bir gününün fontunu rengini değiştirebilirmiyim? Yani randevu olan günleri takvimde başka bir renk ile göstemek mümkün mü?
2. activex de tür uuyşmazlığı hatası veriyor başka bir bilgisayarda. Oysa farklı iki formda takvimi kullandığım halde birinde bu hata var birinde yok. Formalrın modal olup olmaması ile ilgili olabilir mi?

Teşekkür ederim..