1

Konu: Aktif form değişince cursor filtrelerini unutuyor.

Merhabalar.

Forumda buna benzer bir konu bulamadığım için buraya açıyorum.
A formu aktif iken oluşturulmuş bir cursor'un filtreleri B formu aktif olduğunda saçmalıyor. Aktif form değiştirirken filtreleri iptal edip yeni aktif form da yeniden mi oluşturmalıyım.

Şimdiden teşekkür ederim.

2 Son düzenleyen, KONURALP (16.11.2012 13:29:04)

Re: Aktif form değişince cursor filtrelerini unutuyor.

Fikir 1 :  formların "data environment " larına baksana 
oradan olabilir. İlk aklıma gelen bu. Bende de olmuştu geçmişte.

Fikir 2:  Filtre de kullandığın değişken öbür forma geçerken aktarılmıyor olabilir.
set filter to kisi.ad=degisken1  gibi düşün   bu degisken1 obur form a geçiyor mu ?

3 Son düzenleyen, Gökçe Özçınar (16.11.2012 13:36:58)

Re: Aktif form değişince cursor filtrelerini unutuyor.

Bende ilk oraya baktım ama maalesef data environment ler her iki formda da boş..
Ayrıca.
Formdan diğer forma geçerken filtreleri iptal edip yeni formda tekrar oluşturmayı bile denedim. Ama nafile. Sanırım esaslı bir mantık hatası yapıyorum.

4

Re: Aktif form değişince cursor filtrelerini unutuyor.

Formlarin datasession propertysini 2 yap.

(tercihan set filter kullanma)

5

Re: Aktif form değişince cursor filtrelerini unutuyor.

Form datasession =private yap tecrube ile sabittir:)

http://www.soykansoft.com/images/twitter.jpghttp://www.soykansoft.com/images/wp.jpg

6

Re: Aktif form değişince cursor filtrelerini unutuyor.

Hatırlatma;

Datasession = Private (2) yaptığında SET ayarlarını da tekrardan tanımlaman gerekiyor.

Uğur
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hayat bir bisiklete binmek gibidir. Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz. Claude Peppeer
Kusuru söylenmeyen adam, ayıbını hüner sanır.  Türk Atasözü

7

Re: Aktif form değişince cursor filtrelerini unutuyor.

Bunu yapınca düzeldi. Teşekkür ederim.
Ancak set filter yerine ne önerirsiniz? Set filter yerine SQL ile mi işi halletmek yoksa cursor'u baştan o filtreye uyacak şekilde mi doldurmak?

8 Son düzenleyen, ugurlu2001 (17.11.2012 11:21:31)

Re: Aktif form değişince cursor filtrelerini unutuyor.

Aslında ikiside aynı şey ( SQL ile yada Cursor )

Ben alışkanlık olarak indexli Cursor oluşturmayı ( readwrite ) tercih ediyorum!

Uğur
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hayat bir bisiklete binmek gibidir. Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz. Claude Peppeer
Kusuru söylenmeyen adam, ayıbını hüner sanır.  Türk Atasözü

9

Re: Aktif form değişince cursor filtrelerini unutuyor.

Bende Filter kullandığımı hiç hatırlamiyorum.

Bir projenin bitmesi için 3 seçenek vardır: hızlı, ucuz, iyi. Bu seçeneklerden iki tanesini seçiniz.

10

Re: Aktif form değişince cursor filtrelerini unutuyor.

Yani bir sürü cari hareketin içinden bir müşteriye ait olanları alman gerekiyorsa filter kullanmak yerine  bir cursor yaratıp o müşteriye ait recordları UPDATE ile cursore yazdırmaktan bahsediyorsun anladığım kadarı ile. Değil mi.

11

Re: Aktif form değişince cursor filtrelerini unutuyor.

"Yani bir sürü cari hareketin içinden bir müşteriye ait olanları alman gerekiyorsa"

O zaman o musterinin MusteriID'sini kullanıyorsun demektir. Set key to kullanabilirsin mesela. Bir başka cursora gerek yok ama olabilir de (ben şahsen viewlara hiç ısınıp kullanamadım).

12

Re: Aktif form değişince cursor filtrelerini unutuyor.

O müsteri bilgisini o an bir kez kullanacaksan ne kullanırsan farketmez bence. ama  O an o bilgilerde birden çok işlem yapacaksan işlemin türüne göre , aktif süresine göre tercihin tervihi belirlemek gerekir diye düşünüyorum