1 Son düzenleyen, onders (15.11.2011 15:40:20)

Konu: değişken nerede ?

ADD OBJECT Musteri1 AS combobox WITH ;
      Top = 202, ;
      left = 385, ;
      Width = 150, ;   
      BackColor = 65535, ;
      rowsourcetype=2,;
      rowsource="Musteri.adi,no",;
      boundcolumn=3,;
      columncount=3,;
      columnwidths="250,60,0",;
      Enabled = .F.

ile combobox kullanımında

".Musteri1.Value" da

adi veya no degerini alamıyorum.

bu değişkeni örneğin

a=.Musteri1.Value

olarak başka bir yerde kullanmak istiyorum.

Nasıl alabilirim ?

Teşekkürler.

2

Re: değişken nerede ?

a=thisform.musteri1.value

Haksızlıklar karşısında susanlar, dilsiz şeytanlardır!
www.metinemre.com

3

Re: değişken nerede ?

hala boş getiriyor...
bir yerde hata mı yapıyorum ?

thisform.musteri1.value

değerine
Musteri.adi
Musteri.no
mu atacak ?

4

Re: değişken nerede ?

PROCEDURE Musteri1.Init
        lcCustomerID = "CENTC"
        this.Value = m.lcCustomerID
    ENDPROC

kısmına da birşeyler eklemek mi gerekiyor ?

5

Re: değişken nerede ?

ComboBox taki secili degeri textboxa aktarabilmen icin ComboBox.InteractiveChange Event ine


Visual Fox Pro
this.parent.text1.value = musteri.adi && thisform.text1.value

this.parent.text2.value = musteri.no  && thisform.text2.value

yazman gerek

yada

Visual Fox Pro
procedure musteri1.interactiveChangeEvent

this.parent.text1.value = musteri.adi && thisform.text1.value
this.parent.text2.value = musteri.no  && thisform.text2.value
endproc
http://www.soykansoft.com/images/twitter.jpghttp://www.soykansoft.com/images/wp.jpg

6

Re: değişken nerede ?

bound column 3 olunca bağlı olduğu dosyanın 3. alanını arıyor galiba.
sen ise müşteri.ad, no diye 2 alanlı bir alias kullanmışsın.

ayrıca combobox click veya interactivechange eventine :

Visual Fox Pro
a=Myform.müşteri1.Value


girince a değeri: boundcolumn 1 olursa adı, 2 olursa no olur

bir de neden enabled =.f.  ???

VFP9 SP2

7

Re: değişken nerede ?

ADD OBJECT Musteri1 AS combobox WITH ;
      Top = 202, ;
      left = 385, ;
      Width = 150, ;   
      BackColor = 65535, ;
      rowsourcetype=2,;
      rowsource="Musteri.adi,no",;
      boundcolumn=2,;
      columncount=2,;
      columnwidths="250,60,0",;
      Enabled = .F.

      boundcolumn=2,;

şelinde düzelttim. Böylece

Musteri.no

değerini

a=.musteri1.value

kullanarak "a" değişkenine atayabildim.

Sorun     "  boundcolumn=2,;" satırındaymış.

procedure musteri1.interactiveChangeEvent
this.parent.text1.value = musteri.adi && thisform.text1.value
this.parent.text2.value = musteri.no  && thisform.text2.value
endprocedure

kısmını da kullanmama gerek kalmadı.

8

Re: değişken nerede ?

VFP de bir sorunun ya cozumu yoktur yada N tane vardir! smile

http://www.soykansoft.com/images/twitter.jpghttp://www.soykansoft.com/images/wp.jpg

9

Re: değişken nerede ?

Ama iyi ki var smile