Birnefes yazdı:Raporu Kendi Dizayn edicek Yeni öğe ekliyebilecek,sayfa boyutunu kendi elle yazabilecek gibi konularda bi rapor dizayn ekranı oluşturmak için foxpronun reportunumu kullanmalı sizce?
Fast Report Demiş Rahmi Arkadaşımız ama bu konuyu forumda araştıdım ama detaylı bi bölüm bulamadım bu konu ile ilgili önerebileceğiniz bi site mevcut mudur acaba?
Kullanıcı tanımlı ya da kolay değiştirip geliştirilebilen raporlama istiyorsanız ben de Rahmi bey e katılıyorum. FastReport bu konuda olağanüstü başarılı. Runtime anında dilediğiniz kadar rapor tanımlayabilir ya da mevcut raporlarınızı yeniden düzenleyebilirsiniz.
Ancak FastReport deneyiminiz yoksa bir süre tırmalayabilirsiniz. Tuhaf sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Örneğin, parametreleri dışarıdan alan bir sorgu gönderdiğinizde içinde tarih filitresi varsa, tarihi ay/gün/yıl şeklinde göndermezseniz zaman zaman sorgu sonucu yanlış dönebiliyor.
Yada COLLATE set edilirken TURKISH seçtiyseniz ve eğer global ayarlarda TÜRKÇE seçilmemişse violation error alabilirsiniz.
Sorguyu hazır göndermeden FR içinde bir dataset oluşturursanız. sadece bağlantıyı yaptığınız database de çalışır. farklı bir data ya da klasör seçtiğinizde sağlıklı sonuç gerçekleşmez ve yine kurguladığınız ilk database üzerinden sonuç alırsınız. eğer database farkıl klasörlerde ise yine hata mesajı alırsınız.
Yine FR içinde sorgu yazarsanız (ki bu delphi de çok pratiklik getiriyor.) ilgili dataseti her seferinde tanıtmazsanız (ki bu da çok zahmetli ve istenilen pratiklikten uzak) yine istediğiniz veriyi bulamayabilirsiniz.
Tüm bunlara rağmen, eğer FastReport la iyi anlaşabilirseniz. (Programmers_Manual bu konuda ciddi bir yardımcı ) başka hiçbir raporlama aracı kullanmaz, hatta bir kere raporlama rutinini parametrik yapıyla sağlam kodladığınızda artık hiçbir projede raporlama diye bir sorun düşünmezsiniz. Şunu söyleyebilirim ki müşterileriniz sadece bu özelliğinden ötürü sizi vazgeçilmez görür.