1

Konu: rd ile dosya aktarımı

iyi günler - remote desktop ile bir uygulama ile boğuşuyorum,ucundan Soykan da bulaştı.

Sorun: internet bağlantısı rd server veya client tarafında kesikse işe lokalden devam etmek

adım 1: rd server tarafında bazı pivot dosyalar var - İNTERNET BAĞLANTISI VAR İKEN = PROGRAM RD ÇALIŞIR İKEN bu pivot dosyaları (müşteri kodu, adı, tekstil kodu adı, vb...) lokale alıp kötü günler için saklamak.

Bunun için ftp çalışmaları yerine her programa rd tarafından girişte
1. pivot dosyalardan değişen var mı diye bakıyorum. (değişiklikler ayrı dosyada kayıtlı)
2. gerekli alanları sql ile cursora çekiyorum
3. lokale dosya transferini SQL sorgusu ile yapıyorum - çalıştı

Visual Fox Pro
IF ! DIRECTORY("\\tsclient\C\atenuygulamalar\irsdata")

  MD ("\\tsclient\C\atenuygulamalar\irsdata")
ENDIF
SELECT * FROM curx INTO DBF \\tsclient\C\atenuygulamalar\irsdata\tekstilx.dbf


Lokalde çalışmam gerekirse tekstilx dosyası son tazeliğinde var

BU MANTIK DOĞRU MU ? veya zayıf yönü tecrübesi olan var mı ?

VFP9 SP2

2

Re: rd ile dosya aktarımı

Ali abi;

Adı üstünde Remote Desktop. Yani uzak masaüstü.  Bir uygulama ya local dir yada remote.  Eğer uygulaman remote bir uygulama ise amaç tüm verinin tek merkezden yönetilmesi değil mi? Bence uygulamanı sürekli olarak remote mantığı ile çalıştırmalısın.

Eğer saha elemanları remote desktop kullanamıycak durumdaysa, notebook ile kendi sistemlerinde işlem yapabilirler. Uygun oldukları zaman yaptıkları işlemleri ana sisteme aktarabilirler. Bunun için kullandığın tablolarda işlem hareketlerini ayrı bir kaç field kullanarak takip edebilirsin. Local veriler ana sisteme aktrarıldıktan sonra bu fieldlarda gerekli güncellemeri yaparsın.

Kesinlikle kendi düşüncem. Genelleme yapmıyorum.

Uğur
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hayat bir bisiklete binmek gibidir. Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz. Claude Peppeer
Kusuru söylenmeyen adam, ayıbını hüner sanır.  Türk Atasözü

3 Son düzenleyen, konuka (03.07.2010 15:43:53)

Re: rd ile dosya aktarımı

ugurlu2001 yazdı:

Ali abi;

Adı üstünde Remote Desktop. Yani uzak masaüstü.  Bir uygulama ya local dir yada remote.  Eğer uygulaman remote bir uygulama ise amaç tüm verinin tek merkezden yönetilmesi değil mi? Bence uygulamanı sürekli olarak remote mantığı ile çalıştırmalısın.


sorun: şubelerden rd ile mal işlemleri ile ilgili anabilgisayara sürekli bigi besleniyor . (sistem her 10 saniyede bir barkod no ve/veya bilgi üretiyor)

internet koptuğu an da mal işlemleri devam edecek (lokalde ana bilgisayara iletilmeyen bilgiler birikecek) internet bağlandığında lokaldeki bilgiler toplu olarak transfer edilecek.
malların hangi şubede veya müşteride olduğu da önemli.

VFP9 SP2

4

Re: rd ile dosya aktarımı

Bana genelde mantikli geliyor. Ek fikirler:

RD'de yapilmis SQL sonucunu Select .... into \\tsclient\... yapmak yerine lokalden SQL server'a dogrudan baglanip bunu yapmak bana daha hizli olur gibi geliyor:

Visual Fox Pro
SQLStringConnect("driver={SQL server native client 10.0};server=remoteURL\SQLInstance;...")

SQLExec(...)

Bir digeri SQL server'i "dagitilmis" olarak kullanip, replication servisinden faydalanmak. Bu aslinda tam bu amac icin. SQL server senin yerine abonelerini gunceller (push/pull modeller var).

5

Re: rd ile dosya aktarımı

adım gecti bana da cevap hakkı dogdu smile

1-Cetin hocamin dedigi gibi local den remote SQL Server a baglanip biriken datanin upload edilmesi performans acisindan daha uygun gibi her 2 yolda test edilebilir tabii

2-local SQL Serverda tablolara eklenmesi gerek ek kontrol alanlari orn.

SQL
[upload] bit NOT NULL DEFAULT 0    -- henuz Uzak servera gonderilmemis kayitlar icin

[pcname] Char(15) NOT NULL DEFAULT suser_sname() -- hangi pcAdi#WindowskullaniciAdi tarafindan kayit acilmis
 
-- sube kodu da tablolarda tutulabilir istege ve takip edilmesi istenen bilgiye gore


internet kesildigi anda lokal uygulama da kayitlar girilir internet geldiginde manuel yada local uygulamadaki bir timer yardimi ile local deki upload 0 olan kayitlar uzak sql servera aktarilir sonrasinda 0 olan kayitlar 1 olarak update edilebilecegi gibi tablo icleride bosaltilabilir.

http://www.soykansoft.com/images/twitter.jpghttp://www.soykansoft.com/images/wp.jpg