1

Konu: vfp & web

Merhaba arkadaslar,

vfp da yazdığım bir programın sonuc verilerini bir web sayfasinda göstermek istiyorum.  Yani vfp pc de hesaplar yapacak ama sonucu online olarak bir web sayfasına bağlanıp orda gösterecek.  bir table'in datasını  (en fazla 1 mbyte) web sayfasina göndereceğim. bu sayfada kendine gelen datayı standart bir formata gösterecek. 
Bu işlem için örnek vfp ve  web tarafı için c#  örnek kodu var mı?

şimdiden teşekkürler..

2

Re: vfp & web

Aydin;

VFP datasını / verilerini web sayfasında göstermek demek; en özet hali ile upload etmek demek. En azından söylediğinden ben öyle anladım.

Datanı ne şekilde upload ediceksin? HTML formatına çevirip HTML olarak mı yayınlıycaksın?, XML data olarak çevipi o şekildemi? Yada TXT yada doğrudan DBF olarak mı?

Hepsi mümkün, Önemli olan ne yapmak istediğin.

Biraz açıklarmısın?

Uğur
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hayat bir bisiklete binmek gibidir. Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz. Claude Peppeer
Kusuru söylenmeyen adam, ayıbını hüner sanır.  Türk Atasözü

3

ugur format cok onemli degil .  ama xml tercihim olur.  amaç bir sonucu web sitesinden online gostermek. belki web ayağında bazı küçük hesaplar da yaptırabilirim. amacim programi kullananlar sadece web sitesi uzerinden sonucu gorsunler.  eger xml formatinda gonderirsem web ayaginda bunu veri tabanina cevirip istedigim gibi web sayfasinda gosterebilirim diye dusunuyorum. 
yani kullanici islemi yaptıktan sonra  örneğin sonuç tuşuna bastığında web sitesi açılsın sonuc orda gözüksün.
amacim bu.

Son düzenleyen, aydinufuk (15.06.2010 13:09:09)

4

Ben artik web ayaklarinda hep Silverlight tercih ediyorum. O zaman ne yuzde yuz web ne de yuzde yuz desktop oluyor. Hibrit, ASP, ASP.Net'e oranla desktop programcilarinin daha kolay anlayacagi birsey gibi geldi bana (ya da ben sahsen hoslanmadim diyelim ASP, ASP.Net, foxisapi, PHP vs ile calismayi). Ilk yaptigimda isin icinde VFP vardi ve sonuc beklentimin otesinde iyi oldu. Ozetle yaptigim:

1) VFP'de neleri yapacagima karar verip onun icin OLEPUBLIC class yaptim (simdiki aklim olsa sanirim oraya da VFP karistirmaz tumunu C# ile yapardim).
2) VFP COM'u TlbImp ile .Net'e import ettim:

tlbImp VFPServer.dll /out:VFPProxy.dll /namespace:VFPLink

3) Silverlight RIA uygulamasi yarattim (daha dogrusu o zamanlar Navigation Application - RIA hazir degildi).
4) Bir adet WCF data servis yarattim.
5) Yarattigim data serviste interface'de VFP'deki her public metod icin bir interface metod tanimladim (hepsi uygulamada dogrudan VFPLink interop cagiriyor ilgili parametreler ile)
6) Silverlight sayfalarini yaptim.
7) Calistirdim:)

Guzel yanlari:
a) Normalde benim makinem bir proxyinin arkasinda. Makinem uzerinden istesem de birisine test icin IIS hizmeti veremiyorum. Oysa SL uygulamasini kullandirabildim! Hala da istersem evden baglanip kullaniyorum. Proxyler,firewaller dert olmaktan cikti. Musterininkine baglanmak bile kolay artik (ki dunyanin obur ucu).
b) Browserda calissa da istersen desktopa aliyorsun normal desktop uygulamasi gibi calisiyor (out of browser destekli).
c) Arayuz tek kelimeyle muhtesem. Benim artistigim ve ekran dizaynlarim yerlerde surunur normalde ben bile sasirdim yaptigim efektlere (nasil becerdim emin degilim cogunlukla hazir SL toolboxlari, ornekleri kullandim). Mesela bir "combo" var. Icinde ID ve Isim alanlari var. Ister ID yaz, ister isim yazdigina gore dropdown kismi filtreleniyor (tabii nasil filtrelenecegini sen yaziyorsun C# ile ama aynisini VFP'de yapabilecegimden hic emin degilim). Kullaniciya verdiginde onlar pek dikkat etmiyor ve normal birseymis gibi sadece 'a guzel' diyorlar ona bozuluyorum o ayri:)
d) Klasik web zimbirtilari gibi stateless olmamak cok hos. Eventler elinin altinda yalnizca asenkron calismaya alisman gerekiyor.

Kotu yani: Bir iki dakikalik dilimde, 800+ baglanti olursa ve server PIII 800 ise kilitlenme oluyor. Kullanimi 10 dk'ya filan yaymak gerekiyor (musterinin konfigurasyonu oyleydi, makineyi degistirtmek zorunda kaldik kaldirmiyor diye). Bu yuku acaba ASP.Net olsaydi kaldirirmiydi diye dusunuyorum ama hic denemedim.

Neyse reklamlar bu kadar. www.silverlight.net'de bir suru ornek uygulama var. Basta karisik gelmisti ama sifirdan, nasil yapilir filan bakip basit bir uygulamayi kullanima sokmak bir hafta surdu. Yakinda yeni bir proje daha var, onda mevcut web (west-wind web connection kullanmistim) baglantimizi Silverlighta cevirip gelistirmek (wc ile gelistirmek bir yana, en ufak bir ek/degisiklik yapma istegi tuylerimi diken diken ediyor). En azindan bir goz at.

Yen yaz 1907'ye yolla FB gelsin evinde yensin.
(sonra salaklar ciksin alin terine şike desin)

5

Ha bu arada sen sadece "select " gibi birseyi gosterecek kadar basit birsey istiyorum diyorsan, .Net'de ASP.Net web page yap. Yapmasi bes dakika ya surer ya surmez. Eskilerde bir yerlere adim adim nasil yapilacagini yazmistim ama nereye (galiba universalthread - bakayim bulursam bulur buraya eklerim).

6

Buldum. Oradan aynen kopyeledim:

Guess what. I installed VS 2005. Went to create an ASP.net page using VB. You wouldn't believe this. It took me at least 5-10 mins to figure out how to do that:) Reading help didn't help < vbg >: 1st step "Open Visual Web Developer"
I know that, the problem is where did you hide it!, naturally thought it might not be part of VS IDE now.
In VS2003, that was easy, just select a language then ASP.net. All is there just where you would like it to be. New start page sucks and hides real info (but that's day 1 with this IDE:).
Now after that frustration tried to create a sample and suddenly my frustration was replaced with a series of "wow"s:)
OK new version of sample. Code is in C# (well would be as you might see in page directive),VB,J# ... because there is no code!

C#
1

2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<%@ Page Language="C#" AutoEventWireup="true" %>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" >
<head runat="server">
    <title>Untitled Page</title>
</head>
<body>
    <form id="form1" runat="server">
    <div>
        Enter a country :&nbsp;
        <asp:TextBox ID="TextBox1" runat="server"></asp:TextBox><br />
        <br />
        <asp:GridView ID="GridView1" runat="server" DataSourceID="vfpTestData">
        </asp:GridView>
        <asp:SqlDataSource ID="vfpTestData" runat="server" ConnectionString="<%$ ConnectionStrings:vfpTestDataConnection %>"
            ProviderName="<%$ ConnectionStrings:vfpTestDataConnection.ProviderName %>" SelectCommand="SELECT company, contact, country FROM customer WHERE (country = ?)">
            <SelectParameters>
                <asp:ControlParameter ControlID="TextBox1" DefaultValue="" Name="country" PropertyName="Text"
                    Type="String" />
            </SelectParameters>
        </asp:SqlDataSource>

</div>
    </form>
</body>
</html>

Now since actually almost all was written by "Visual web developer" which I could hardly find here are the steps:
-Created new project
-On design surface entered the text "Enter a country :"
-Dragged a textbox from toolbox
-Dragged a GridView from toolbox
-Clicked its little arrow on top right to configure data source
-Selected "Database" and named it, 'other' and VFPOLEDB etc... for connection part
-Selected 3 fields above from customer
-Now the important part:

-Clicked where and selected
"Country" field,
"=" operator,
source as control,
controlID "TextBox1"

and clicked add.

-Run

Now connectionstring is in web.config file as you said. Notice that how instead of building the whole query string binding it to a parameter works. Save this as an aspx and create a web.config file with connectionstring in it. Here is mine (comments etc stripped):

Visual Fox Pro
1

2
3
4
5
6
<?xml version="1.0"?>

<configuration>
    <connectionStrings>
        <add name="vfpTestDataConnection" connectionString="Provider=VFPOLEDB.1;Data Source=&quot;C:\Program Files\Microsoft Visual FoxPro 9\Samples\Data\testdata.dbc&quot;" providerName="System.Data.OleDb"/>
    </connectionStrings>
</configuration>

7

cetin,
ilk onerdigin cozum silverlight lı olan bana bir numara büyük.  2. önerin bana daha uygun  ama verdiğin örnek kod sanki local vfp datasını kullanıyor gibi.  ya da ben anlamadım nasıl çalıştığını.   benim istediğim localda program vfp ile çalışacak. datayı web sitesine gönderecek . web sitesinde gelen bu datayı bir şekilde (grid olabilir) gösterecek. yani vfp üzerinden bir uzak serverdaki web sitesine data göndermek ve gridde göstermek gibi bir problemim var.
yani vfp dan bir web sitesine veri gönderen kod, web sitesinden de c# ile gelen veriyi okuyup gridde gosteren kod yazmam gerekiyor.sorunum budur.

Son düzenleyen, aydinufuk (16.06.2010 08:53:27)

8

Merhaba Aydın

Süslü püslü ve interaktif birşey olmiyacaksa, ben şu yöntemi uygulardım:
Vfp ile verileri bir html uzantılı dosyaya aktarırdım. Fazla abartmadan table ve CSS kullanarakda biraz gözede hitap etmek mümkün olur.
Sonra ftp ile bu dosyayı Web siteye transfer ederdim.

Bir projenin bitmesi için 3 seçenek vardır: hızlı, ucuz, iyi. Bu seçeneklerden iki tane seçiniz.

9

Web serverda mysql gibi bir database imkanı varsa vfp ile datayı oraya kaydetmek te mümkün. C#' a gerek yok. Asp veya php ile birkaç satırda datayı okuyup html tablo oluşturabilirsin. Ama datalar sık sık değişmeyecekse Mehmet K'nın söylediği en pratik olanı.

Son düzenleyen, birol (16.06.2010 10:09:12)

10

datalar her islemde degisecek ve birden cok kullanici ayni anda programi kullaniyorsa her biri icin sonuc goruntusu farkli olacak.  burda biraz hiz da onemli oluyor sanirim. zaman icinde interaktif bir sayfayada donusme ihtimali var. yani sonucu site uzerinden print ettirmek mail attırmak vs gibi.  yani kullanici datasina gore anlik degisimler gerekiyor.
birol sql sitede sql imkani var. ama xml haricinde vfp dan bir web servere nasil data gonderilir konusunda bir bilgim yok. hani kolay pratik bir yontemi var mi. burda kulagimi tersten gostermiyeyim istiyorum. belki bu vesileyle web teknolojisine de isinmis olurum diye dusunuyorum.

Son düzenleyen, aydinufuk (16.06.2010 10:28:32)

11

Aydın, bende Mehmet abinin önerdiği tarzda bir şeyler söyliycektim ki benden önce davranmış.

Birde şu linkleri inceleyebilirsin :

http://www.sweetpotatosoftware.com/spsb … dMore.aspx

http://www.foxite.com/archives/ftp-usin … 249885.htm

http://www.nsftools.com/tips/MSFTP.htm

Uğur
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hayat bir bisiklete binmek gibidir. Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz. Claude Peppeer

12

ugur , mehmet in onerisi benim son cagrem olacak.  anladigim ve inceledigim kadari ile , benim ihtiyacim trasfer  edilen verinin bir table niteliginde olmasi gerkiyor ki, uzerinde gerektiginde web ayaginda oyniyabileyim  .  html dosyasi gondermek ile bir veri gurubu gondermek arasinda hangisinin lehine oldugunu bilmedigim bir hiz farkinin olusacagini dusunuyorum. sanirim sadece data gondermek daha hizli ve esnek olacak.
ayrica ilerde yazilimlarimi bu sekilde protect etmek istiyorum. program web ayaginda kucuk ama stratejik son islem yapilacak. pc de programın kırılmasının da bir anlamı olmayacak. bu yontemle hem pc icin yazılmış program kodlarım heba olmayacak hem de, pc nın yazılımlardaki yüksek hızı kullanılmış olacak. v.s v.s.

bu nedenle sabit html gondermekten ziyade veri gondermek amacıma daha cok hizmet edecek gibi.
bir ara xml web server kodu yazıp onla halledileceğini düşünüyordum. daha hızlı ve doğru bir yontem varmıdır diye arastırmaya basladım. daha iyibir yontem bulamaz isem sanırım xml web server i arastiracagım.

Son düzenleyen, aydinufuk (16.06.2010 10:42:47)

13

aydinufuk yazdı:

zaman icinde interaktif bir sayfayada donusme ihtimali var.

O zaman iş çok değişiyor.
Bence o zaman Birol Beyin dediği gibi MySQL şart. Diğer kısım içinde PHP kullanırdım. Veya MS dünyasından geliyorsan ASP.
Diğer herşey vakit kayıbı olur.

Bir projenin bitmesi için 3 seçenek vardır: hızlı, ucuz, iyi. Bu seçeneklerden iki tane seçiniz.

14

Gondermek derken isin icinde FTP oldugunu ve statik dosya gonderdigini farzediyorum. CursorToXML sonucu XML'i gonder o zaman. Server tarafinda XML'i islemek basit. Server dataya istedigi zaman ulasacak ise, VFP datasiyla bu is pek olmaz. VFP file based. Server'in VFP dosyalarina dogrudan erisimi demek. Hala ADO.Net data services kullanabilirsin ama o zaman servisin calistigi bilgisayar (VFP datasi ona lokal) da bir nevi server. WCF ile web servis (WCF ciktigindan beri terminoloji degisti, Web, data servisleri hepsi WCF'in icinde) yapabilirsin.
"Gondermek" kavramiyla yapabilecegin bir baskasi SQL server kullanip (ama o da server'da Express versiyonla olmaz, servis saglayacilarinin hemen hepsinde SQL server destegi var) datanin oldugu makineden push replikasyon yapmak (ya da .Netde MS Syncronization Servislerini kullanip serverda cache kullanmak).
Neyse sanirim ben senin ihtiyacini ve olanaklarini anlamadim:)

Ha bu arada interaktif demissin, o zaman Silverlight:)

Son düzenleyen, cetinbasoz (16.06.2010 13:05:50)

15

cetin,
webe yabanci oldugum icin eksik ifade etmis olabilirim.  bir programim var. ve bu programi piyasada kullanan birbirinden bagimsiz birden cok kullanici var. internetten bağımsız bir desktop aplication. bu program bir yerinde islem yaptiktan sonra istege bagli olarak bir sonuc tablosu gosteriyor.  benim yapmak istedigim su;
vfp yazılmış program bu sonuc tablosunu once bir web sitesine bir  web sayfasına veya web sitesinin kullancağı bir veritabanina gondersin (ilk sorum en doğru yöntem hangisi varsa basit bir örnek kod) ve websitesinde bir sayfayı çağırsın(?)  bu web sayfasi kendine gonderilen bu datayı basit bir grid halinde kullanıcıya gostersin. bu web sayfasında print , topla gibi basit işlemlerde olsun. (programın bir aşamasında web sitesine zorunlu ziyareti zorlayan bir sistem  gibi dusun).islem pc de yapılıyor. sonuc web sitesinden gorulebiliyor. ilkel bir hibrit sistem diyebiliriz. bu islemi ayni anda birden cok kisi yapabilir.
olanaklar su,
kullanıcı tarafı kullanıcının internete baglı bir pc si. kullanacagi program vfp ile yazılmış. yani min. donanim.
server tarafı bildigin bir hosting firmasından alınmış web alanı ve web sitesi, sql ve mysql destekli.

bu dusundugum sistemin kullanıcı ayağı vfp ile  server ayağı ise arkadaslarin onerdiği gibi (c#, silverlight, php v.b.) bir dil olacak. hiç birini bilmediğim için biri ile başlıyacağım. sanırım c# veya/ve  silverlight tercihim olacak. vfp sonrası da bu dille devam edeceğim.
derdim budur  smile

Son düzenleyen, aydinufuk (16.06.2010 13:55:31)

16

Uzgunum ama hala anlasamiyoruz. "Server'a gondermek" gibi bir kavram statik dosya gondermekten oteye gitmiyor benim icin (karsida socket listener gibi birsey yoksa). Server'da SQL server olsa onda da trigger calisiyor olsa anlarim, kayit insert/update edersin trigger ile XML yaratir vs.
Bir taraftanda web servis mantigini tanimliyorsun ama ortada web servis hizmetini verecek server yok.
"...bu web sayfasi kendine gonderilen bu datayı basit bir grid halinde kullanıcıya gostersin. bu web sayfasında print , topla gibi basit işlemlerde olsun. (programın bir aşamasında web sitesine zorunlu ziyareti zorlayan bir sistem  gibi dusun).islem pc de yapılıyor" ise iyice karmasik, sen web sitesine ziyaret mi istiyorsun, HTML icerigini VFP'de gostermek mi onu da anlamadim.
Yani butun derdin web'e data gonderip tabloda gostermekse XML ya da HTML gonder FTP ile. Ya da oradaki SQL server tablosuna yaz datayi, web serverdaki program ne yapacaksa yapsin.
Senaryoyu anlamak bitirmenin yarisi gibi:)

17

peki son bir soru, daha gondermenin en hızlı yolu ftp midir ?
galiba sonunda ftp ile xml formatında dosya göndererek çözeceğim şimdilik.
bilgim artarsa başka yöntemler araştırırım. senaryo üzerinde biraz daha düşünmem gerek sanırım smile

18

cetinbasoz yazdı:

Ya da oradaki SQL server tablosuna yaz datayi, web serverdaki program ne yapacaksa yapsin.
Senaryoyu anlamak bitirmenin yarisi gibi:)

local bir pc den web server üzerindeki sql servere tablo nasıl yazılır bilmiyorum. basit bir vfp örnek kodu var mı? gerisini ben hallederim sanirım.

cetinbasoz yazdı:

sen web sitesine ziyaret mi istiyorsun, HTML icerigini VFP'de gostermek mi onu da anlamadim.

sonucu bir web sitesinde göstermek istiyorum. bu yöntemle zorunlu olarak web sitesine girmiş ve web sitesinde sonucu görürken ,genel diğer bilgilendirmeleri ve duyuruları görmüş olacak. gerekirse gönderdiği bilgiler üzerinden istatistik alacağım. bu arada  pc tarafında üretilen datalar her seferinde yapılan işlemlere bağlı olarak değişiyor. ama kafamda biraz şekillendi gibi .

Son düzenleyen, aydinufuk (16.06.2010 14:40:47)

19

Bir PC'den SQL server'a data gondermek basit. Onun bir baglanti cumlecigi var. Mesela:

Provider=SQLNCLI;server=1.2.3.4\SQLExpress;UID=username;PWD=password

1.2.3.4 IP yerine URL de olabilir:

Provider=SQLNCLI;server=www.mySite.com;UID=username;PWD=password

Bunu kullanarak VFP'de DataExplorer.app ile herhangi bir SQL server tablosunu normal bir tablo gibi kullanirsin.

DO HOME() + "DataExplorer.app"

Bu sanirim FTP'den cok daha etkili bir yontem ama hakikaten ne yapacagina gore degisir.

"sonucu bir web sitesinde göstermek istiyorum". Iste bunu hala anlamadim:) Web sitesinde gostermek diye bir kavrami anlayamiyorum. Hem desktop kullanicilari gorecek sadece hem de oradan gorecek???
Senin dedigin sadece browser'da birsey gostermek ise VFP'den data gitmese de web sitesinin icerigi gosterilip ardindan ne yapacaksan onu da yapsan ve istersen onu da HTML olarak gostersen? webbrowser kontrolune bak istersen.

20

Bir PC'den SQL server'a data gondermek basit. Onun bir baglanti cumlecigi var. Mesela:

Provider=SQLNCLI;server=1.2.3.4\SQLExpress;UID=username;PWD=password

1.2.3.4 IP yerine URL de olabilir:

Provider=SQLNCLI;server=www.mySite.com;UID=username;PWD=password

Bunu kullanarak VFP'de DataExplorer.app ile herhangi bir SQL server tablosunu normal bir tablo gibi kullanirsin.

DO HOME() + "DataExplorer.app"

Bu sanirim FTP'den cok daha etkili bir yontem ama hakikaten ne yapacagina gore degisir.

"sonucu bir web sitesinde göstermek istiyorum". Iste bunu hala anlamadim:) Web sitesinde gostermek diye bir kavrami anlayamiyorum. Hem desktop kullanicilari gorecek sadece hem de oradan gorecek???
Senin dedigin sadece browser'da birsey gostermek ise VFP'den data gitmese de web sitesinin icerigi gosterilip ardindan ne yapacaksan onu da yapsan ve istersen onu da HTML olarak gostersen? webbrowser kontrolune bak istersen.

21

cetinbasoz yazdı:

aslında saçma gelmesi normal. saçmalığı bulmanda aslında beni anladığını gösteriyor smile dediğin doğru. ama şimdilik sadece data göndermek işimi görüyor. ileriki aşamada gönderdiğim datanin üstünde web server üzerinde işlem yapmayı planlıyorum. yani bazı procedurler desktop da olmayacak web serverda olacak. zaman içinde web serverdaki procedurleri artiracağım.  desktopdan yavaş yavaş web ortamına geçiş diyeyim. ayrıca desktopda bütün procedurler olmayacağından desktoptan program çalınsa bile web server ayağı eksik kalacağından program bir işe yaramıyacak. yani bir çeşit lock olacak. yazdığım program  vfp da yazılmış bir çeşit ilkel  özel cad programı. vfp da yazmamın nedeni programın ana modülünü ve veritabanı kısmını daha önce vfp yazmıştım.  desktop ortamının hızını ve olanaklarını önemli. tümüyle web ortamına taşımam hem zaman ve hem para kaybı. ve aynı performansı yakalayamaya bilirim. (ya da öyle sanıyorum)

ama verdiğin bilgiler ve diğer arkadaşların önerileri kafamı epey netleştirdi smile son senaryomu oluşturup burda yazacağım . saçma sapan bir şey yapıyormuyum diye. smile ama sanırım xml web server gerekecek ilerde.(tabi daha iyi bir sistem var mı bu amaçlı bilmiyorum)  desktop - web ortamı arasında veri alışverişi için. bir de acilen silverlight ve c# öğrenmem gerekiyor anladığım kadarı ile .

22

(tabi daha iyi bir sistem var mı bu amaçlı bilmiyorum)  desktop - web ortamı arasında veri alışverişi için.

Aslına bakarsan herşey veri! Bence daha yolun başında MySQL yada SQLSERVER üzerinden yürümen. Şöyle düşün:

Kullanıcının aktivasyonunu server üzerinden yapabilirsin. Kullanıcı programa girdiğinde işini server üzerinden görür. Kullanıcı tarafındaki crack kısmı ile uğraşmamış olursun ( gerçi her zaman alternatif bir çok yol bulunur. )

Gerekirse bazı trigger ları yada kendi programının içerisindeki Function/procedure/object leri server üzerinden çalıştırısın.  Çalışacak kodu serverdan alıp işlersin . Böylece güvenliği maksimumda ( İş bankası reklamı gibi oldu  ) tutarsın. smile

Uğur

23

ugurlu2001 yazdı:

(tabi daha iyi bir sistem var mı bu amaçlı bilmiyorum)  desktop - web ortamı arasında veri alışverişi için.

Aslına bakarsan herşey veri! Bence daha yolun başında MySQL yada SQLSERVER üzerinden yürümen. Şöyle düşün:

Kullanıcının aktivasyonunu server üzerinden yapabilirsin. Kullanıcı programa girdiğinde işini server üzerinden görür. Kullanıcı tarafındaki crack kısmı ile uğraşmamış olursun ( gerçi her zaman alternatif bir çok yol bulunur. )

Gerekirse bazı trigger ları yada kendi programının içerisindeki Function/procedure/object leri server üzerinden çalıştırısın.  Çalışacak kodu serverdan alıp işlersin . Böylece güvenliği maksimumda ( İş bankası reklamı gibi oldu  ) tutarsın. smile

ugur clint/server mimarisi üzerine fazla bilgi yok açıkcası. önerini biraz daha açarmısın? Çalışacak kodu serverdan alıp işlersin kısmını özellikle anlamadım.

Son düzenleyen, aydinufuk (17.06.2010 09:38:12)

24

En özet hali ile şöyle  ifade ediyim.

Programında çok değerli kodların var. Kesinlikle kırılsın istemiyorsun yada sürekli güncellemelerle uğraşmak istemiyorsun. Gerektiğinde o hayati önemde olan kısmı güncelleyebilirsin ama bir kaç yüz satır kodu her kullanıcıda güncellemek dert.

Öncelikli olarak ana fikir şu: çalışan EXE dosyanda çok kritik kodlarını ( mesela sürekli değişen güvenlik kontrolü fonksiyonu ) şifreli text şeklinde serverda tutabilirsin. en fazla tutacağı bir kaç on kb ( tabi benim tahminim)  Prograın açıldığında datayı yani source kodunu interney üzerinden doğrudan Server dan alırsın. Alamadın mı? Bağlantında sorun varsa programdan çıkarsın. Sonra aldığın text i Decrypt edip foxpronun anlayacağı PRG haline getirirsin. PRG dosyasını da EXECSCRIPT ile doğrudan çalıştırırsın.

Son düzenleyen, ugurlu2001 (17.06.2010 10:53:03)

Uğur

25

ugur , yonteminde şöyle bir sakınca var. pc tarafını crack eden zaten şifreleme procedurlerini de  (decompile ile) ele geçireceğimden lock vazifesini göremez diye düşünüyorum. ama güncelemeleri yüklemek için önerin bence iyi bir yöntem.  procedurlerin bir bölümü web serverda olmalı diye düşünüyorum.

konuyu biraz da incelediğimde, gördüm ki sql srver, xml web serwer, silverlight ve  c# benim istediğim çalışmalar için gerekli.
son senaryom,
1. vfp localden webde ki sql veritabanina bağlanıp, kullanıcıcın geçerlilik testin yapacak,
2. hazırladığı datayı cetinin dediği gibi sql veya ftp ile servere gönderecek, (belki xml web server da olur )
3. webdeki procedurleri çalışmak için xml web server kullanacak
4. sonuçlar silverlight ile yazılmış bir kodla web browser da gösterilecek.

5. tüm bunları öğrenip becerirsem bende boğazda rakı eşiğinde güzel bir balık yiyip kendimi kutlarken sizleri de yad edeceğim. uygun düşürürse yemeğe sizi de davet edeceğim smile

destekleriniz için saolun arkadaslar.

Son düzenleyen, aydinufuk (19.06.2010 10:57:04)