1

Konu: Raporlar hakkında yardım.

Selam arkadaşlar!
Daha önce delphi de fast report kullanıyordum ve birkaç kusuru hariç oldukça verimli olduğunu biliyorum.
VFP için ideal raporlama aracı nedir?
VFP de fast report kullanımı hakkında bilgisi olan varsa ve vakti de uygunsa bilgi verebilir mi?
Teşekkürler!

2

Re: Raporlar hakkında yardım.

Rahmi kullanıyor sana yardımcı olacaktır...

http://www.soykansoft.com/images/twitter.jpghttp://www.soykansoft.com/images/wp.jpg

3

Re: Raporlar hakkında yardım.

ben xfrx kullanıyorum ve çok memnunum. bir de frx2any var. her ikisi de özellikle vfp için vfp ile yazılmış araçlar.

Haksızlıklar karşısında susanlar, dilsiz şeytanlardır!
www.metinemre.com

4 Son düzenleyen, ugurlu2001 (15.06.2010 05:17:50)

Re: Raporlar hakkında yardım.

Selam Gürkan;

Öncelikle hoşgeldin.

VFP de yenimisin? Çübkü VFP ye yeni başlıyorsan ve raporlama hakkında bilgin yoksa başka araçlara hiç bulaşmadan VFP nin kendi doğal raporlama aracını kullanmanı tavsiye ederim. Çünkü ben standart FRX ler ile işimi şu ana dek fazlası ile gördüm. Eğer VFP raporlarını kullanıyorsan  ve sana yetmiyorsa başka.

VFP için özel bir raporlama aracı istiyorsan ve para vermek istemiyorsan Foxypreviewer ve Repult-Sculpture üretkenliği artırıcı araçlar.

Metin tavsiye ettiği araçlar da en bilinen ve kullanılanlar. tabii ikisi içinde lisans ücreti ödemen gerekiyor.

Uğur
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hayat bir bisiklete binmek gibidir. Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz. Claude Peppeer
Kusuru söylenmeyen adam, ayıbını hüner sanır.  Türk Atasözü

5

Re: Raporlar hakkında yardım.

İlginiz için teşekkür ederim.
Deneyimli kullanıcılar olduğunuz için fikirleriniz önemli.
Tahmin ettiğiniz gibi VFP de yeniyim. Anladığım kadarıyla harici uygulamalar yerine VFP nin özgün yapısını kullanmamı tavsiye ediyorsunuz.

6

Re: Raporlar hakkında yardım.

Özetle Evet.

Diğer hazır raporlama araçlarına geçmeden önce VFP nin kendi doğal raporlama ortamını iyice incelemeni ve kullanmanı tavsiye ederim.

Söylediğim gibi, gerçekten ihtiyaç duyduğuna emin olmadan önce biraz bu konuda geliştir.  Zamanı gelince hazır araçlara başvurursun.

Tabi kesinlikle kendi düşüncem. Katılmayanlar olabilir.

Uğur
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hayat bir bisiklete binmek gibidir. Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz. Claude Peppeer
Kusuru söylenmeyen adam, ayıbını hüner sanır.  Türk Atasözü

7

Re: Raporlar hakkında yardım.

Çok ilginç. Ben Vfp'nun rapor araçına hiç ısınamadım ve bir türlüde uyumda sağlıyamadım.
Yıllar evvel epey bir para dökerek ViewPro isimli bir AktivX almışdım.  Şimdide QuickPdf Library 'ya sulanıyorum.

Bir projenin bitmesi için 3 seçenek vardır: hızlı, ucuz, iyi. Bu seçeneklerden iki tanesini seçiniz.

8

Re: Raporlar hakkında yardım.

Mehmet abi, bende senin düşündüğünün tam aksini düşünüyorum. VFP raporlama ortamında şimdiye dek ihtiyacım olan her şeyi fazlası ile yapabildim. Ayrıca VFP9 ile gelen gelişmiş raporlama özellikleri ve object reporting ( ReportListener ) ile başka raporlama araçlarına hiç ihtiyaç kalmıyor.

Uğur
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hayat bir bisiklete binmek gibidir. Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz. Claude Peppeer
Kusuru söylenmeyen adam, ayıbını hüner sanır.  Türk Atasözü

9

Re: Raporlar hakkında yardım.

gürkan fast reportla ilgili link

http://www.fox4um.com/topic/1490/fast-repor-kullanimi/

FastReport Studio 3.2 veya üstünü bulman gerekiyor
ben 4.6.8 kullanıyorum 3
3.2 windows7 ve vista da sorun yaratıyor

10

Re: Raporlar hakkında yardım.

Merhaba Uğur,
dediklerine katılıyorum. Ben o araçlar kötü oldukları için kullanmiyorum demedim (ve öyle düşünmiyorumda)
Sadece bir türlü onlara alışamadım.
Birde eski projelerimde ekseri bir noktanın bile belli koordinatlara basılması gerekiyordu.
Ve bu eski Vfp rapor araçlarla mümkün değildi.  Veya mümkündü ve ben beceremedim.

Bir projenin bitmesi için 3 seçenek vardır: hızlı, ucuz, iyi. Bu seçeneklerden iki tanesini seçiniz.

11

Re: Raporlar hakkında yardım.

Gurkan,
(Nasil olsa ucretsiz) www.report-sculptor.com adresine bak.

12

Re: Raporlar hakkında yardım.

Ne diyeyim bilmem! Herkes zaman ayırıp bilgiler verdi. Sayenizde bir sürü alternatifi inceleme fırsatım oldu. Herbiri ayrı yeteneklere sahip. Tekrar tekrar teşekkür ederim.

13

Re: Raporlar hakkında yardım.

ben rapordan cok çektim özellikle kullanıcı kendi rapor ayarlarını yapmak istediginde ,
fox un rapolarında field adlarını göstermede ve alternatif cıktılarda (excel,pdf,text yazıcı vb) fast report ilk başlarda biraz kastı  ama sonuçları
buna değdi

bence fast report  rapor olayında noktayı koymuş

14 Son düzenleyen, Gürkan.Cil (17.06.2010 01:00:32)

Re: Raporlar hakkında yardım.

Rahmi bey denedim ama bir türlü Fast Report u delphi de olduğu gibi, VFP de çalıştırmayı beceremedim.
Acaba bilmediğim nedir?

15

Re: Raporlar hakkında yardım.

ugurlu2001 yazdı:

Mehmet abi, bende senin düşündüğünün tam aksini düşünüyorum. VFP raporlama ortamında şimdiye dek ihtiyacım olan her şeyi fazlası ile yapabildim. Ayrıca VFP9 ile gelen gelişmiş raporlama özellikleri ve object reporting ( ReportListener ) ile başka raporlama araçlarına hiç ihtiyaç kalmıyor.

ben düşünme, ısınma vs.. gibi subjektif yorumlarla değil, objektif kelimelerle açıklayayım en iyisi:

-vfp report OOP değil, sadece object assisted.
-vfp report runtime anında kodlarla report oluşturmaya izin vermiyor. ben bu ihtiyacımı xfrx in script ve doug hennig'in sfreport aracıyla gideriyorum.
-vfp raporları oop olmadığı için birbirlerinden kalıtımla türemiyor.

beni en çok kahreden özellikleri bunlar. şimdi aklıma gelmeyen birçok kusuru daha var.

Haksızlıklar karşısında susanlar, dilsiz şeytanlardır!
www.metinemre.com

16

Re: Raporlar hakkında yardım.

cetinbasoz yazdı:

Gurkan,
(Nasil olsa ucretsiz) www.report-sculptor.com adresine bak.

ben çok önce incelemiştim. ya bir işe yaramaz ya da ben beceremedim.

Haksızlıklar karşısında susanlar, dilsiz şeytanlardır!
www.metinemre.com

17

Re: Raporlar hakkında yardım.

Metin bey VFP report hakkındaki yorumlarınız doğru. Ben de kullanıcıya runtime anında kendisinin oluşturabileceği veya düzeltebileceği olanaklar sağlamaya alışkınım. Üstelik kullanıcılarımda buna çok alışkın. Bu yüzden alternatiflere bakıyorum. Fast Report konusunda da Rahmi beye katılıyorum. Ancak Fast Report u Delphi kadar kolay kullanmayı beceremedim. Bu yüzden internette bu konuyla ilgili olabildiğince bilgi toplamaya çalışıyorum. Sağolsun Rahmi bey bir örnek göndermiş ve oldukça da anlaşılır olmasına rağmen, ben bir türlü beceremedim.  Acemiliğin vermiş olduğu en büyük sıkıntı VFP ye dışarıdan araçlar yükleme konusunda... Bir OCX dosyasımı var da ben onu bulamadım diye düşünüyorum. Bilgisi olanların yardımlarına şimdiden müteşekkirim. Selamlar.

18 Son düzenleyen, rahmi (17.06.2010 23:10:09)

Re: Raporlar hakkında yardım.

Gürkan bey benim verdigim ornek kod ms sql le göre eger fox data kullanıyorsan biraz fark var onunla ilgili bir örnek hazırlayıp foruma yollarım
bende çok araştırdım zor olur diye düşündüm ama hiçde öyle değilmiş

*****
REGSVR32 FastReport3.dll /s
REGSVR32 vfpoledb.dll /s

******* fox data kullanım ornegı *****

Visual Fox Pro
thisform.fr_dbcon                     = CREATEOBJECT('FastReport.TfrxADODatabase')

thisform.fr_dbcon.LoginPrompt        = 'false'
thisform.fr_dbcon.ConnectionString      = 'Provider=VFPOLEDB.1;Data Source=c:\;Password="";Collating Sequence=TURKISH'
thisform.fr                              = CREATEOBJECT('FastReport.TfrxReport')
 
 
thisform.dataset=CREATEOBJECT('FastReport.TfrxADOTable')
thisform.dataset.Name='borckapa'
thisform.dataset.Database=thisform.fr_dbcon
thisform.dataset.TableName = "rr.dbf"
thisform.fr.LoadReportFromFile('rapor01.frx')

**************************** parametreler *******************************************

Visual Fox Pro
thisform.fr.deletecategory('era')

thisform.fr.AddVariable('era','Firma Adi','"'+_screen._firma_adi+'"')
 
IF sagtus = .f.
    thisform.fr.showreport()
ELSE
    thisform.fr.DesignReport()
endif
thisform.fr_dbcon.connected=.f.


*********************************************************************


gerisini fast report kısmında hallediyorsun
not : rapor dıyaznı yapmadan önce bos bir fast repor oluştur.
         report dizayna girince Report/data  dan seç 

hepsi bukadar

19

Re: Raporlar hakkında yardım.

Rahmi bey çok teşekkür ederim. Büyük yardımı dokundu. Saygılar

20 Son düzenleyen, Gürkan.Cil (18.06.2010 14:06:46)

Re: Raporlar hakkında yardım.

Rahmi bey tekrar rahatsız etmemek için çok uğraştım ama bir sorum daha olacak.
VB ya da Delphi de   findobject() yada report.finddatabase() func kullanarak database objesini bulup ConnectionString değerini değiştirerek aynı raporu birden fazla database de kullanabiliyoruz. Bunu VFP de yapmanın bir yolunu buldunuz mu? Tahmin edersiniz ki böyle bir bilgi parametrik raporlama konusunda altın gibi kıymetli.

Ayrıca dünkü yardımınızla FR i nihayet VFP ile konuşturdum.

21

Re: Raporlar hakkında yardım.

sanırım 3.2 yi kullanıyorsun.

fast report form ayarlarında ConnectionString kısımlarıyla hiç uğraşma

ConnectionString aşağıdaki örnekte olduğu gibi yapıyorsun 
***
thisform.fr_dbcon.ConnectionString      = 'Provider=VFPOLEDB.1;Data Source=c:\;Password="";Collating Sequence=TURKISH'

22

Re: Raporlar hakkında yardım.

peki bu durumda FR ye yeni bir query eklediğimde ilgili database i nasıl değiştirebileceğim? Yani boş bir rapor için varsayılan ADODATABASE i nasıl belirleyebilirim.

23

Re: Raporlar hakkında yardım.

ben 3.2 de find objectı kullanamadım 4 serisinde var denedım oldu ama hiç kullanma ihtiyacım olmadı