1

Konu: mail gönderme..

merhaba arkadaşlar.

ben yazdığım program üzerinden toplu mail gönderiyorum. her kayıtlı üye için otomatik mail üretiliyor ve outlook express üzerinden giden kutusunu atılıyor.  istenildiği zaman giden kutusundan da mail gönderme işlemi  outlook express üzerinden yapılıyor.  aynı işlem outlook kullanan kullanıcılarda sıkıntı yaratıyor. programımdan diğelim ki 100 kişiye ayrı ayrı mail üretip gönderirken outlook her mail için bir mesaj kutusu çıkartıp onay istiyor. oysa bu outlook express bir ayarla çözülüyordu.  "başka programlar benimi üzerimden mail gönderirken uyar " seçeneğini devre dışı bırakıp sorunu çözüyordum. outlook da böyle bir ayar var mı var da ben mi bulamadım. ya da başka bir öneriniz var mı?

şimdiden teşekkür ederim.

2

Re: mail gönderme..

niçin outlook kullanıyorsun programın üzerinden kendin gönder ben öyle yapıyorum problem çıkmıyor

Bilgi Paylaşıldıkça Artar...!

3

blat.exe veya blat.dll kullan. outlook vs... hiçbirşeye gerek duymazsın ve opensource-freeware.

Haksızlıklar karşısında susanlar, dilsiz şeytanlardır!
www.metinemre.com

4

ben gmail ile işimi hallettim geçen ama bu blat.exe yi çok merak ediyorum bir türlü kullanamadım bu prg yi

5

www.sweetpotatosoftware.com/SPSBlog/PermaLink,guid,baccc84d-4d91-458b-a839-ad03662dfc34.aspx
bu benim işimi gördü.

6

antepli yazdı:

niçin outlook kullanıyorsun programın üzerinden kendin gönder ben öyle yapıyorum problem çıkmıyor

MAPI kullanmamın sebebi, toplu maillerde kullanıcının son bir kontrol yapmak istemesi.  outlookexpress bu amaca cok uygun idi. win 7 de outlook express yok sanirim. sıkıntı burdan çıkıyor.

7

Biraz konu dışı ama bir tavsiye;

Windows Live Mail ile hem hotmail hemde diğer mail hesaplarınızı kontrol edebiliyorsunuz. Tüm mailllerinizi kendi sisteminizde depoluyorsunuz. Çok kullanışlı, ve gereksiz olan ne kadar BULK mail varsa hemen hepsini otomatik filtreliyor, bana göre Outlook Express 'in çok daha gelişmiş versiyonu. İlk başlarda yeni arayüze alışmak bir kaç gün ( hadi bir hafta olsun ) alabiliyor ama devamında "Ben neden daha önce bu programı kullanmadım" dedirtecek cinsten.

İlgilenen arkadaşlar olursa gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.

Son düzenleyen, ugurlu2001 (12.05.2010 08:08:13)

Uğur
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hayat bir bisiklete binmek gibidir. Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz. Claude Peppeer
Kusuru söylenmeyen adam, ayıbını hüner sanır.  Türk Atasözü