1

Konu: SQL server 2008 R2 (Express)

Bugun bir arkadasin makinesine baglandigimda farkettim, eger ayarlari Turkce olan bir makineden:

http://msdn.microsoft.com/express

adresine baglanirsaniz, Microsoft Turkiye uzerinden baglaniyor ve karsiniza SQL Express 2005 ve VS 2008 Express cikiyor. Onlar eski versiyonlar. 4 Mayista SQL server'in en son surumu de resmen yayinlandi. Sag ustte Turkiye yazan yerden ayarinizi United States diye degistirirseniz karsiniza bugunun surumleri cikiyor. VS2010 express ve Database bolumunde de SQL Server 2008 R2 Express.

Not: SQL Server 2008 R2 Express 64 bit versiyonu da VFP'den kullanilabiliyor (32 bit driverlar icinde).

Yen yaz 1907'ye yolla FB gelsin evinde yensin.
(sonra salaklar ciksin alin terine şike desin)

2

Re: SQL server 2008 R2 (Express)

O konuda şöyle bir sıkıntı daha var:

Ben para verip SQL Server Dev. Edt almak istedim. Adamlar alamazsın diyorlar. Varmı böyle birşey?! Özetle Türkiye  teknolojiyi geç alan yada hiç alamayan ülke statüsünde ... Özellikle sistem geliştiriciyseniz.  Ah! yok, ben end-user ve windows - Ofiice kullanıcam diyorsanız sorun yok. Tüm ürünler emrinizde...

Son düzenleyen, ugurlu2001 (04.05.2010 12:40:01)

Uğur
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hayat bir bisiklete binmek gibidir. Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz. Claude Peppeer
Kusuru söylenmeyen adam, ayıbını hüner sanır.  Türk Atasözü

3

Birde ben MS'e karşı tavır takıldığım için bana geçenlerde satır arasında demediğiniz laf kalmamışdı .... smile

Bir projenin bitmesi için 3 seçenek vardır: hızlı, ucuz, iyi. Bu seçeneklerden iki tane seçiniz.

4

Mehmet Abi ( Sanırım yaşınız benden biraz büyükçe smile )

O konuda herkes VFP tarafını ele aldı diye düşünüyorum ( en azından benim hissiyatın öyleydi ) Yoksa Ms eleştirilmez diye bir şart yok. Ama açıkçası parasını veripte bir ürünü alamamak benim baya ağırıma gitmişti. MSDN subscriber olmama rağmen ve ücretsiz olarak tüm MS ürünlerini kullanabilmeme rağmen düşüncem bu ...

Uğur
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hayat bir bisiklete binmek gibidir. Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz. Claude Peppeer
Kusuru söylenmeyen adam, ayıbını hüner sanır.  Türk Atasözü

5

Yaş 50'nin üzerinde.
Uzun yıllar yurtdışında kalmış olan birisi olarak, ordan ne gözle Türkiye'ye bakıldığını çok iyi biliyorum. Ve Çetin Beyin verdiği örnek sadece MS ile sınırlı değil.

Bir projenin bitmesi için 3 seçenek vardır: hızlı, ucuz, iyi. Bu seçeneklerden iki tane seçiniz.

6

Mehmet , hepsinin gözünü oyarız onların. big_smile Biz projeleri yapalım , para kazandıralım bak bakalım eksik birşey kalacakmı. Bugünlerde web tabanlı uyulamalar için 1 yıllığına beleş server veriyorlar.