1

Konu: Toolbar Resim Eklemek

Öncelikle Herkese Merhabalar
Benim Sorum Şu Şekilde Forma bi toolbar ekledim onu eklediğim butonlara resim eklemek için imagelist oluşturdum
Fakat

Visual Fox Pro
thisform.olecontrol2.ImageList=thisform.olecontrol1.OBJECT

bu kodu eklediğim vakit hata ile karşılaşıyorum ne yapmam lazım ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

2

Re: Toolbar Resim Eklemek

Sorumun Cevabını buldum aynı tip eklemek gerekiyormuş yani Toolbar ve Imagelist'in Versionları aynı olması lazımmış
Peki Bir Diğer Sorum Bu Toolbarın Rengini ve Yazı Tİpini Nasıl Değiştirebilirim ?

3

Re: Toolbar Resim Eklemek

Arkadaşlar CEVAP verebilecek Kimse Yok mu?

4

Re: Toolbar Resim Eklemek

neden vfp'nin kendi toolbarını kullanmıyorsun? o zaman imagelist filan kullanmak zorunda kalmazsın. ben öyle yapıyorum. butonların fontuyla da rengiyle de istediğini yaparsın.

Haksızlıklar karşısında susanlar, dilsiz şeytanlardır!
www.metinemre.com

5

Re: Toolbar Resim Eklemek

Bu Konuda Biraz Eksiğimde Nerden Ekleyebilirim ?
Yardımın İçin Şimdiden Teşekkürler

6

Re: Toolbar Resim Eklemek

class builderden bir toolbar class ekliyorsun.
daha sonra da ona butonlar ekliyorsun. butonların arasına boşluk ta bırakabilisin (onun da özel bir nesnesi var hemen companent toolbarda bulursun).

sonra da
set classlib myclasslib
o=createobject("mytoolbar")
o.show

bu kadar basit.

Haksızlıklar karşısında susanlar, dilsiz şeytanlardır!
www.metinemre.com

7

Re: Toolbar Resim Eklemek

Hocam Çok Sağolun Hallettim

8

Re: Toolbar Resim Eklemek

bir kac oneride benden,
dock() propertyleri ne de bak (sag,sol,ust,alt)
ayrica toolbarin yerinde sabit kalmasini istiyorsan moveable=.f. ,
DblClick event ina NoDefault yaz ki mouse clicklerinde yer degistirmesin
yine controlbox =.f. olursa butonlarida gizlemis olursun

http://www.soykansoft.com/images/twitter.jpghttp://www.soykansoft.com/images/wp.jpg

9

Re: Toolbar Resim Eklemek

Soykan Abi Büyüksün abi İnan bende mouse click olayını arıyodum inan bana ilaç gibi geldim çok sağol abi