1

Konu: Günün Yoranı

Arkadaşlar Selam,

ASP.NET ile ilgilenen varsa, bir konuda bilgi arıyorum.

Kendi web uygulamamdan bir x sitesine login olmak istiyorum. Yani kullanıcı adı ve şifre bilgilerini gönderip bu sitedeki login ekranını pas geçerek login olmaktan bahsediyorum.

Web de sayısız yerli yabancı foruma baktım ama önümü açacak bir bilgi derleyemedim. Buralardan aklımda kalanlar HTTPWebRequest metoduyla, Single Sign On ( bir hostta birden fazla siteye tek bir şifreyle login olma)..

Bu konuyla ilgilenen var mı? Bir önerisi olan yada çözümü?

Göstereceğiniz her türlü zahmet için teşekkürler.

Çetin'e Not:  UT ' de son 2 haftadaki  postların arasında bahsettiğin kodu bulamadım.  Zaten daha eski postlara bakamıyorum sanırım. Account u yükseltmem gerekiyor.

2

Re: Günün Yoranı

Bu UT'ye gonderdigim kod:

Visual Fox Pro
Public oForm

oForm = Createobject('htmForm')
oForm.Show()
 
Define Class htmForm As Form
  Top = 0
  Left = 0
  Height = 450
  Width = 740
  DoCreate = .T.
  Caption = "HTML sample"
  Name = "Form1"
  cHTML = ""
  FirstTime = .T.
 
  * This is IE control - you'd use webbrowser4 from gallery instead
  * just because it already has some checks, extra pem. ie: wouldn't need readystate part
  * for the sake of keeping code short here I directly use olecontrol itself
  Add Object htmlviewer As OleControl With ;
    Height = 500, ;
    Width = 800, ;
    Anchor=15, ;
    OleClass = 'Shell.Explorer'
 
  Procedure Init
    Lparameters tcUrl
    With Thisform.htmlviewer
      .Navigate2('http://www.juntatecnica.com/cursos/login/signup.php?lang=en_utf8')
      Do While .ReadyState # 4 && Wait for ready state
      Enddo
      This.FillTheTextBoxes()
    Endwith
  Endproc
 
  Procedure FillTheTextBoxes()
    Local loDocument
    loDocument = Thisform.htmlviewer.Object.Document
    loDocument.All("id_username").Value = 'Cetin'
    loDocument.All("id_password").Value = 'xyz'
    loDocument.All("id_email").Value = 'xyz@nowhere.com'
    loDocument.All("id_email2").Value = '' && intentionally empty to cause error on submit
    loDocument.All("id_firstname").Value = 'Alex'
    loDocument.All("id_lastname").Value = 'De Souza'
    loDocument.All("id_city").Value = 'Istanbul'
    loDocument.All("id_country").Value = 'BR'
 
 
    Messagebox('',0,'',5000)
    loDocument.All("id_submitbutton").Click()
 
  Endproc
 
  Procedure htmlviewer.BeforeNavigate2
    Lparameters pdisp, url, Flags, targetframename, postdata, headers, Cancel
    Cancel = .T.
  Endproc
 
  Procedure htmlviewer.Refresh
    Nodefault
  Endproc
Enddefine

3

Re: Günün Yoranı

asp.net'in kendi membership provider'ı var. İstediğiniz db ile kullanabiliyorsunuz ve implement edebiliyorsunuz. Toolbox taki bileşenleri ile de arayüzünü kolaylıkla oluşturabiliyorsunuz.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/tw292whz.aspx

4

Re: Günün Yoranı

Membership provider kendi siteme login olacak kullanıcıları yönetmeme yarıyor ben başka bir x sitesine kullanıcı adı ve şifre göndererek login olmak istiyorum.

Çetin , bu kod için ne denilebilirki. Harika..
Gerçi benim için aşılması gereken 2  engel daha var 1. si input alan adlarını site kodlarından otomatik olarak almak 2. si tüm bunları Asp.Net le yapmak. HTTPWebRequest le olacak gibi görünüyor.

Çok teşekkürler.

5 Son düzenleyen, cetinbasoz (19.11.2009 12:11:41)

Re: Günün Yoranı

Evet ASP.Net kullanirken HTTPWebRequest ama otomatik nasil alabilirsin hicbir fikrim yok. Bir sekilde ilgili kontrollerin ID'lerini bilmen gerekli.
Bir de unutma bircok site otomatik girislere karsi surekli degisen goruntulerdeki harf-rakamlari girmeni istiyor ya da girisin mutlaka sanal klavyeden yapilmasini filan.

PS: Bilinen yerlerde idleri almak icin ( bu arada kanima girip bana Google Chrome kullandiran Ugur'a tesekkurler ):
Google chrome kullaniyorsan (kullanmiyorsan digerlerinde benzeri olabilir ya da niye kullanmiyorsun:) sag klik, Inspect element (gerisi surpriz). Cok guzel, eskiden resmen samanlikta igne arardim. Inspect element sonrasi, mouseu solda gezdirince neler oluyor o da ayri guzellik.

6

Re: Günün Yoranı

bu arada Inspect element Firefox ta Firebug eklentisi ile geliyor sadece Inspect element ilede kalmiyor CSS,DOM,HTML vs leri de görebiliyorsunuz
bilginize...

http://www.soykansoft.com/images/twitter.jpghttp://www.soykansoft.com/images/wp.jpg

7

Re: Günün Yoranı

Google chrome'da da goruyorsun:) Firebug gordugum kadariyla IE'nin F12'si gibi. Google Chrome'u taklit etmeye calisiyor ama daha cok gerisinde.  Google'da daha cok sey var gibi geldi.

8

Re: Günün Yoranı

Aligocmen yazdı:

Membership provider kendi siteme login olacak kullanıcıları yönetmeme yarıyor ben başka bir x sitesine kullanıcı adı ve şifre göndererek login olmak istiyorum.

Evet, yanlış anlamışım pardon.

cetinbasoz yazdı:

Google chrome'da da goruyorsun:) Firebug gordugum kadariyla IE'nin F12'si gibi. Google Chrome'u taklit etmeye calisiyor ama daha cok gerisinde.  Google'da daha cok sey var gibi geldi.

Google chrome'a o özellikler webkit sayesinde geliyor (bkz: Safari). Ayrıca webkit'e firebug'dan çok sonra eklendi o özellikler.
Kimse yokken mozilla vardı smile

9

Re: Günün Yoranı

kimse yokken foxbase vardi ama simdi durum ortada smile Safari hic calismadi bende.

10

Re: Günün Yoranı

cetinbasoz yazdı:

kimse yokken foxbase vardi ama simdi durum ortada smile Safari hic calismadi bende.

safari de nerden çıktı???

Haksızlıklar karşısında susanlar, dilsiz şeytanlardır!
www.metinemre.com